Programma overzicht

Collegereeksen, seminars, masterclasses, en trainingen voor de nieuwe zorg.

13 februari 2020 – René Diekstra
Wat is zelfdoding precies? Hoe vaak komt het voor? Bij wie en waarom? En wat betekent zelfdoding van een dierbare voor degenen die achterblijven? En de belangrijkste vraag: (Hoe) is dit te voorkomen?

13 februari 2020 – René Diekstra

}

18:30 Inloop

Hogeschool inholland haarlem

De zin en preventie van zelfdoding

Door René Diekstraa

Prof. dr. René Diekstra zal zijn kennis op het gebied van zelfdoding met ons delen. Dit onderwerp is in de praktijk een onderwerp dat lastig te bespreken is. Dhr. Diekstra zal ons vertellen over de zin van zelfdoding én de preventie hiervan. Hij zal de voornaamste hedendaagse mis- en opvattingen en inzichten over zelfdoding en pogingen daartoe aanstippen. Wat is zelfdoding precies? Hoe vaak komt het voor? Bij wie en waarom? En wat betekent zelfdoding van een dierbare voor degenen die achterblijven? En de belangrijkste vraag: (Hoe) is dit te voorkomen?

Professor dr. Rene Diekstra begon als hoogleraar Psychologie aan de Universiteit Leiden en vervult deze rol inmiddels aan de Roosevelt Academy in Middelburg. Hij is auteur van ruim 200 internationale wetenschappelijke tijdschriftpublicaties, richtte het blad Psychologie Magazine op en introduceerde de cognitieve gedragstherapie in ons land.